marți, 27 aprilie 2010

Femeia ca o prada

Azi credeam ca merg la lansarea de carte a Monicai Tatoiu. Cum nu mi-era clar din invitatia primita - pe cale audio - daca vorbim de cartea domniei sale sau de una pe care o promoveaza, am dat o cautare.

Am aflat ce cautam-e cartea dumneaei! -si inca ceva: doamna Tatoiu iar a comis-o!

Cred ca i se trage de la activitatea didactica pentru ca mai mereu incearca sa ne dea lectii de misoginism, fascism si neoliberalim, cu pretentii de ca ar detine adevarul absolut!

Faza cu "femeile nu judeca 3 zile pe luna" m-a scos din papuci la vremea ei, si acum iar:

"Monica Tatoiu afirmă într-un interviu de azi (28 februarie) din Evenimentul Zilei că nu crede că bărbaţii politicieni sunt misogini ci "există doar vânători care identifică slăbiciunile prăzii*".

citesc pe Blogul Medusei, (un blog si o doamna pentru care nu mi-am facut destul timp)

Doamna Tatoiu pare a-si construi opinia pe premisa ca societatea este si trebuie sa fie o jungla, sugerand ca starea si evolutia lucrurilor este cea normala. Nu cugeta o secunda asupra faptului ca normalitatea afirmatiei "mananca sau vei fi mancat", similara cu a domniei sale, nu este nici etica, nici morala si nici n-ar trebui sa devina, intr-o societate umana. Oricum, nu face parte dintre premisele unei societati democratice.

Intre noi fie vorba, asta se inscrie cu succes in lista cu afirmatii de genul "Am o mare admiratie pentru generalul Franco".

Ma intreb insa daca aceste afirmatii nu cumva sunt facute fie in cele trei zile lunare evaluate de dumneaei ca fatidice, fie aruncate asa...doar ca sa faca valuri..

Ca daca nu sunt nici una nici alta, atunci ce scuza are ?

PRÁDĂ, prăzi f. 1) rar v. A PRĂDA. 2) Totalitate a bunurilor prădate. 3) Persoană răpită și dată în supunerea cuiva. ♢ A fi pradă (sau prada) cuiva (sau a ceva) a) a fi în stăpânirea totală a cuiva; b) a fi copleșit de un sentiment sau de o idee. 4) Vietate care servește drept hrană pentru animalele sălbatice. ♢ Pasăre de pradă pasăre răpitoare. 5) fig. Obiect supus acțiunii unor factori (mai ales negativi). /

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu