luni, 27 august 2012

Boii de la bicicleta bugetului



Sub titlul Cât pierde statul din cauza ROMÂNILOR plecaţi să muncească în străinătate?, Romania liberă online publică fără semnatură (explicabil) o prostie de articol.




Cu calcule „laborioase”, autorul necunoscut explică ce banii ipotetici ar reveni ipotetic bugetului de stat, dacă cei douămilioane jumate de români ar lucra în România pe un salariu mediu ipotetic de 340 de euro pe luna. Net. Sau cam 2000 lei brut.

Stimate autor, ca să muncească în ţară, oamenii ăştia ar trebui să aibă locuri de muncă. Unde să muncească, dacă pe site-ul agentiei de ocupare sunt 3363 de locuri vacante în toată ţara?

Cât de nemernic sau idiot să fiţi (şi vă dau voie să alegeţi, treacă de la mine!) ca să spuneţi că statul pierde din cauza românilor? Statul pierde pentru că a privatizat solul, subsolul, apele şi aerul, pentru că a vândut pe nimic industria, pentru că a desfiinţat locurile de muncă şi a aplicat cota unică de impozitare.

Iar în ceea ce priveşte pierderea contribuţiilor şi taxelor care s-ar fi putut colecta din salariile de pe locurile de muncă înexistente, lăsaţi-o moartă! Să ziceţi mersi că românii mai au simţul familiei, şi trimit bani acasă, bani după care statul încasează şi el cate ceva... aşa, ca la 20% TVA, başca ceva impozite şi taxe. Nu 8 miliarde de euro anual, dar unul tot face, şi fără să mişte vreu deget.

Românii care lucrează în străinătate trag şî ei, cum pot, la bicicleta bugetului. Care, dacă ar fi o bicicletă normală, n-ar avea nevoie de ei.

Un comentariu: