vineri, 23 septembrie 2011

Fapt divers cu bǎtaie şi femei

Ieri curgea pe burtiera la Realitatea o stire legata de o femeie batuta. O anonima, chelnerita in Braila. Avusese "nesimtirea" sa refuze "avansurile sexuale" ale unui client al barului unde lucra.

De buna seama, stirea ar fi trecut neobservata daca n-ar fi existat filmarea de pe camera de supraveghere a barului. Acestea aratau un malac in deplinul exercitiu al "reperatiei" onoarei sale, exercitiu constand in lovituri de palma si picior aplicate culpabilei.

Trei alti barbati, mari si lati, au fost martorii pasivi ai acestei scene, unul singur intervenind oarecum, nesigur insa, si renuntand repede, sa nu cumva, Doamne fereste! sa si-o incaseze si el.

Cu un comentariu scurt s-a trecut peste incident. Evident, tanara nu avea suficienta notorietate pentru a intra in atentia campaniei impotriva violentei asupra femeilor ce se desfasoara pe postul Acasa, unde numai vedetutele pot povesti despre abuzurile pe care le-au suferit.

Politia nu se poate autosesiza-oare de ce avem o lege atat de tampita? O actiune in justitie deschisa de tanara ar fi nu doar costisitoare (in timp si bani) dar si fara sanse de rezultate radicale, doar n-a fost caz de spitalizare, nu?

Si-atunci stau si ma intreb, de ce am mai dat asta la televizor? Ca fapt divers?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu